Portfolio

Når jeg skriver, er det gerne med et glimt i øjet; når jeg filmer, leder jeg altid efter de små detaljer; og når jeg arbejder med lyd, kan jeg blive helt forgabt i underlægningsmusikken.

God journalistik kan selvsagt tage manger former, men uanset om jeg laver skrift, lyd eller video til LIXEN, studiet eller lokalavisen har jeg dog tre grundtanker, jeg pejler efter:

  1. Informerende journalistik må gerne være (en smule) uformel, ærlig & have humor

  2. Journalisten er ikke gud, og det må læser/lytter/seer godt vide

  3. Blinde vinkler er kun synlige, hvis man leder efter dem

Og emnerne? De kan variere, som man også kan se herunder:

Udvalgte produktioner

Reportageartikel fra 2023

Til denne reportageartikel fulgte jeg en kommunaltansat akutsygeplejerske på sin aftenvagt. Jeg fik igennem aftenen mulighed for at komme helt tæt på Christina, hendes arbejde og hendes borgere. Resultatet blev en mere intens og følelsesmæssigt medrivende historie med et par gode & sprøde sætninger her og der.

Lønløft undlader flere sygeplejersker

Læs PDF’en her

Kulørt makeup & kulturel opdatering

Nyhedsartikel fra 2024

I forbindelse med nyhedsugen skulle jeg finde en nyhed på under to dage; en overraskende stor forhindring for en navnløs grønskolling. Men det skulle selvfølgelig ikke stoppe mig! Og det lykkedes mig at få fat i Den Fynske Opera, og samtidig vinkle nyheden mere på repræsentation end jubilæet.

Øverst ses topbilledet til en portrætartikel, jeg skrev for LIXEN. Til højre ses topbilledet, jeg lavede ifm. vores graverprojekt på 3. semester.

Øverst ses faktaboksen til min artikel om kropsmodificering i oldtiden. Til højre ses én af de faktabokse, jeg lavede til en portrætartikel om sexisme i videospilsbranchen, og nederst ses en grafik til samme artikel.

Omkring 30% af alle spiludviklere er kvinder. Kvinder udgør ca. 46% af spillere, og omkring 29% af spil-karakterer er kvinder. Kilde: Statista (2021); Entertainment Software Association (2024); University of Glasgow (2024). Grafik: Cecil Bank.

Videnskabelig nyhedsartikel fra 2024

Den her artikel er jeg absurd stolt af. Fra pitch til interview, layout til illustrationer — for ikke at nævne alt det skriftlige — var jeg med ind over eller solo-skaber af det hele. Historien startede med en undring over den ensidige dækning af de nye pengesedler. Det blev til en artikel om den blinde vinkel, formidlet let-humoristisk, og skrevet før branchen for alvor blev opmærksom på sit eget Grønlands-bias.

Pengesedler & polarhelte

Videnskabelig artikel fra 2025

Her fik jeg mulighed for virkelig at bringe min indre nørd frem i lyset; jeg interviewede bl.a. tatoveringsantropolog Maya Sialuk og fik mulighed for at stille en masse dumme (og kloge) spørgsmål. Historien krævede noget visuelt — det er jo tatoveringer og piercinger, vi snakker om — men når hovedpersonerne er +2000 år gamle mumier, er det svært at få HD-billeder. Så i stedet måtte jeg være kreativ og lavede nogle smukke illustrationer.

Stenalderskønhed & palæo-punk

Illustrative rubrikker - de æstetisk indbydende teasere

Det er efterhånden en rimelig træt kliché, men et billede siger mere end tusinde ord, og trods min ordglæde, må jeg indrømme, at det fra tid til anden passer. Derfor har jeg også nydt at udfordre mig selv og mine kreative evner ved at kombinere mine rubrikker og artiklens topbillede for at lave illustrative rubrikker.

Photoshop, Canva & PREQUEL er mine tætte allierede, og med dem ved hånden laver jeg billeder, der ikke blot er æstetisk lækre, men også fungerer som ordløs introduktion til historien; en slags boullionterning over vinklen, der afslører lige præcis nok til at lokke min læser tættere.

Illustrationer & grafik

Faktabokse - et minikosmos af formidling

Faktaboksen bliver ofte behandlet som skraldespandsspalten; den får alt det tørre stof, man ikke orker at omformulere fra forskersprog, men stadig finder nødvendig at informere om.

Dén tilgang, synes jeg, overser en masse af mediets muligheder. En god faktaboks er fængende, informerende og fungerer som en lille oase i artiklens spalteørken. De kan styrke det visuelt-fortællende i en ellers teksttung artikel og engagere læserne. Og så er de endnu en mulighed for at have det sjov med det kreative.

Journalistik på video

Jeg laver selvfølglig ikke kun skriftlig journalistik. Herunder kan du se et eksempel på et stykke journalistik i videoformat, som jeg har lært en masse ved.

Når danskerne tager på ferie, dumper de juniors kanin i baghaven - og det tærer på landets internater

Ét stykke videojournalistik, som jeg lærte en masse af, er dette nyhedsindslag om stigning i kanin-dumping. Udover alle de søde kaniner, jeg fik mødt og fotograferet, lærte jeg en del om både Premier Pro og videoformatets mange fordele. Mediet gav mulighed for ikke bare at fortælle historien, men vise den på både dynamisk, farverig og emotionel vis.

Til højre ses den kære spire in action. Det endte med lidt bidemærker i telefonen, men resultatet blev nogle gode closeups,

som både bogstavligt og i overført betydning tog seeren med ind i buret.